Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Saus
  6. Kalfsvlees met een saus van tonijn als hoofdgerecht

Kalfsvlees met een saus van tonijn als hoofdgerecht

Door: marianneoud

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-06-2003

Ingrediënten 4 personen


600 gram kalfsvlees 2 teentjes knoflook 1 wortel 1 stengel bleekselderij 1 ui 1 fles droge witte wijn 1 kruidnagel 1 laurierblad peper plakje gesneden citroen zout VOOR DE SAUS 150 gram tonijn (eventueel blik) 25 gram kappertjes 2 ? dl mayonaise.



Een super lekker gerecht!!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bind een touwtje om het vlees, zodat het tijdens het koken goed in vorm blijft. Was de groenten, pel de ui en knoflook. Snijd de wortel, bleekselderijstengel en ui in stukken. Haak de steeltjes van de peterselie fijn en bewaar de blaadjes voor de garnering. Doe in een pan de wijn en zoveel water, dat het vlees onder staat. Voeg de gesneden groenten, ui, knoflook in zijn geheel, kruidnagel, laurierblad, peper en een schijfje citroen toe. Doe het vlees in de pan en kook het in 1 ? uur gaar, Voeg halverwege de kooktijd zout naar smaak toe. Neem de pan va het vuur, haal het vlees eruit, laat het afkoelen, afgedekt met een bord of deksel. Maak voor de saus de tonijn met een deel van de kappertjes fijn, eventueel met de Mixer. Voeg de mayonaise toe en roer alles tot een smeuige saus. Knip de touwtjes van het afgekoelde vlees. Snijd het vlees met een scherp mes voorzichtig in plakken en leg deze dakpansgewijs op een ovale schaal. Schep de saus in een rand om het vlees. Garneer de schotel met hele of halve plakjes citroen en hier en daar een takje peterselie. Strooi de achtergehouden kappertjes over het gerecht. Vouw aluminiumfolie over de schaal en zet deze tot een half uur voor het opdienen in de koelkast/



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top