Italiaanse salade met carpaccio

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 25-06-2003

Als u uit eten gaat, hoopt u dan ook altijd dat ze carpaccio serveren?
Sinds kort kunt u er ook thuis van genieten.
Vanaf nu is erin de meeste supermarkten voorverpakte carpaccio verkrijgbaar, van het huismerk of van Scheemda.
Ze zijn verpakt per 2 porties van 50 gram en de plakjes zijn makkelijk gescheiden door een cellofaantje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
60 gr rucola of rockettesla

2 bosuitjes,

kappertjes

olijfolie

citroensap,

peper uit de molen,

1 zakje pijnboompitjes

2 pakjes carpaccio,

stukje Parmezaanse of overjarige kaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd het wit van de bosuitjes in ringen en meng dit met de rucola. Schep er 1 el olijfolie, ? el citroensap, een flinke draai peper en wat zout door en verdeel de salade over het midden van 4 grote borden.

Bereidingswijze

Rooster 4 el pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan.
Haal het vlees uit de verpakking en verdeel het over de borden. Druppel de dressing erover, garneer met pijnboompitjes en kappertjes en schaaf boven elk bord wat kaas af.

Serveertip

blauwe kaas smaakt er ook heerlijk bij, strooi het gewoon verbrokkeld over de carpaccio en hou het Italiaans met gorgonzola! Lekker met warm gebakken ciabatia.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten