Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Pompoensoep
  6. Pompoensoep

Pompoensoep

Door: bweetink

  • Arabisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-06-2003

Ingrediënten 4 personen


1 eetbare pompoen of kalabeas van 1 tot 1,2 kilo.
200 gram in kleine blokjes gesneden aardappelen.
40 gram boter.
1 kleine zeer fijn gesnipperde prei.
1 kleine zeer klein gesnipperde ui.
3 tabletten kippenbouillon pf plantaardige bouillon.
30 gram bloem.
? liter melk.
peper uit de molen.
zout.
soja-worcestersaus.
3 eetlepels zeer fijngehakte peterselie.



Dit recept gevonden in een hoop "oude rommel" van mijn inmiddels overleden schoonmoeder. Het is een Iraans recept.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de pompoen in stukken, verwijder het zaad en de schil en snij het vruchtvlees in blokjes.
Doe de blokjes met de blokjes aardappelen en de boter in een vlees- of soeppan.
Voeg de prei en ui toe, roer het goed en laat de inhoud van de pan goed warm worden.
Laat het geheel 3 tot 5 minuten smoren in de gesloten pan op de laag gedraaide vlam of plaat.
Schenk nu ? liter warm water in de pan en roer tot de inhoud kookt. Laat de aardappelen en de prei 10 tot 12 minuten koken en goed gaar worden.
Maak dan het mengsel zeer fijn met behulp van een mengbeker, Mixer of roerzeef en laat de puree daarna onder af en toe roeren zeer warm worden.
Voeg nu de bouillontabletten toe.
Roer intussen van de bloem en 5 eetlepels melk een dikke, gladde pap, verdun die met de rest van de melk en bind daarmee de puree van pompoen, prei, ui en aardappelen.
Laat de bloem even gaar worden en voeg naar smaak, peper, zout en soja toe.
Roer even voor het serveren de peterselie door de soep.

EET SMAKELIJK!!!!!!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bweetink
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top