Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Gegrilde maiskolf met chili- & limoenboter

Gegrilde maiskolf met chili- & limoenboter

Door: kruiden_tuintje

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-06-2003

Ingrediënten 12 personen


12 maiskolven
200 gr ongezouten boter op kamertemperatuur
2 eetl chilipoeder
1/2 theel cayennepeper
1 theel paprikapoeder
geraspte schil van 2 limoenen
4 eetl versgeperst limoensap.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Haal de bladeren van de kolven. Meng in een kom de boter, chilipoeder, cayennepeper, geraspte limoen en het limoensap. Smeer iedere kolf in met een eetlepel van dit botermengsel en verpak ze in aluminiumfolie. Zet de kolven 3 uur in de koelkast.
Verhit de grill. Smeer het rooster in met olie en plaats het 10 - 15 cm van de hittebron. Leg de verpakte kolven op het rooster en grill ze ongeveer 10 minuten, draai ze een paar maal om. Haal ze voor het serveren uit de folie.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top