Palingspiesjes
- 20-30 min.
Ingrediënten
500 gr gestroopte paling--Sojasaus (Japanse) --
Sake of droge sherry--
Basterdsuiker (donkerbruin)
Voorbereiding
Maak voor het fileren van de gestroopte paling vlak achter de kop overdwars een insnijing tot op de graat. Snij vervolgens over de graat, van kop naar staart, het visvlees los van de graat. Herhaal dit met de andere kant van de paling, snij de filets in stukken van ca. 5 cm en rijg deze overdwars en door het platste deel, met ca. 3 tegelijk aan 2 evenwijdig lopende satestokjes. Meng in een pan een ? dl sake of droge sherry met een ? dl Japanse sojasaus en 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker. Breng dit al roerende aan de kook. Kook dit op een matig vuur in tot een iets stroperig sausje. Bestrijk hiermee de palingspiesjes.
Bereidingswijze
Grilleer deze op de barbecue in 6-10 minuten bruin. Bestrijk ze tijdens het grilleren vaak met het sojasausje en keer ze regelmatig. Serveer ze eventueel op dampend hete rijst, waarover de rest van het sojasausje is gegoten.