Palingspiesjes

  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gr gestroopte paling--
Sojasaus (Japanse) --
Sake of droge sherry--
Basterdsuiker (donkerbruin)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak voor het fileren van de gestroopte paling vlak achter de kop overdwars een insnijing tot op de graat. Snij vervolgens over de graat, van kop naar staart, het visvlees los van de graat. Herhaal dit met de andere kant van de paling, snij de filets in stukken van ca. 5 cm en rijg deze overdwars en door het platste deel, met ca. 3 tegelijk aan 2 evenwijdig lopende satestokjes. Meng in een pan een ? dl sake of droge sherry met een ? dl Japanse sojasaus en 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker. Breng dit al roerende aan de kook. Kook dit op een matig vuur in tot een iets stroperig sausje. Bestrijk hiermee de palingspiesjes.

Bereidingswijze

Grilleer deze op de barbecue in 6-10 minuten bruin. Bestrijk ze tijdens het grilleren vaak met het sojasausje en keer ze regelmatig. Serveer ze eventueel op dampend hete rijst, waarover de rest van het sojasausje is gegoten.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

zwarte_poedel avatar
zwarte_poedel

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten