1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pretletters!

Pretletters!

Door: p.o.t.

  • Nederlands, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-06-2003

Ingrediënten 4 personen


500 gram bloem, 20 gram gist, 2? dl lauwe melk, 350 gram krenten en rozijnen
50 gram sukade, 1 ei, 8 gram zout


Verder heb je nodig


Oven


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in de bloem tot aan de bodem van de kom, kruimel hier de gist in. Voeg dan ongeveer 1 dl lauwe melk erbij. Roer er voorzichtig in, zodat een beetje bloem en de melk met de gist een deegje vormen. Zet de kom met dit zetsel afgedekt met een bord in een bakje met heet water, op de radiator of bij de kachel en laat het ongeveer 15 minuten rijzen, totdat het tweemaal zoveel is geworden.
Meng dan de overige bloem, het losgeklopte ei, het zout en de rest van de melk door het zetsel. Voeg nog wat melk toe wanneer deze massa te droog mocht worden (de ene bloemsoort neemt meer vocht op dan de andere). Kneed nu dit deeg met twee handen tot een soepele bal, die van de handen loslaat. Werk er daarna de krenten en de rozijnen en de sukade door.
Besmeer de bakplaat met boter of margarine. Verdeel de hoeveelheid deeg in 12 gelijke delen, vorm er letters van, en leg deze op een afstandje van elkaar op de bakplaat. Doe er een vochtig doekje over en laat de krentenbollen op een warme plaats nog ca. 3 kwartier rijzen. Bak ze dan gaar en licht van kleur in een warme oven.
Baktijd: ca. 20 minuten bij 200 ?CReacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van p.o.t.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top