1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. POM

POM

Door: winnie5830

  • Surinaams, Feestmaaltijd
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 16-06-2003

Ingrediënten 6 personen


Madame Jeanette peper, zilveruitjes en augurkjes (fijngehakt), 10 eetlepels zonnebloemolie, 500 gram kipfilet, 1 bosje selderij, 2 tomaten, klein blikje doperwtjes, 1 kilo pomtajer (verkrijgbaar bij de toko uit de diepvries), 4,5 eetlepel bruine suiker, 5 bouillonblokjes, 250 g boter, sap van 2 sinaasapplen, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 uien, 3 teentjes knoflook, snufje nootmuskaat


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Feestelijk Surinaams gerecht.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kip: olie verhitten en de kipfilet hierin bakken tot deze gaar is, de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen. De kruiden (peper, nootmuskaat etc.), de fijngesneden selderij, uien in ringen, tomaten in stukjes, knoflook, doperwten, zilveruitjes en augurken (fijngesneden) toevoegen en het geheel 5 minuten roerbakken.
Pomtajer: de pomtajer ontdooien en hieraan de suiker, de bouillonblokjes, boter en het sinaasappelsap toevoegen en het geheel mengen tot een romige massa. Hierna de reeds bereide kip toevoegen en het geheel goed mengen.
Een vuurvaste schaal beboteren en de pomtajermengsel hierin ovrdoen; bak die in ca 1-1,5 uur in een voorverwarmde oven op 200 graden of 180 graden in de heteluchtoven. De pom is gaar als het een donkerbruine korst heeft en van binnen goudgeel is.

Serveertip

Serveren met rijst of een Surinaams puntje.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie5830
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top