Ricciarelli

  • Italiaans, Banket
  • 30-60 min.

uit Toscane

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g poedersuiker, 150 g gezoete amandelen, 15 g bittere amandelen, 1 eiwit, 20 wafels
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Pan, schuimspaan, kom, deegroller, bakplaat, spatel

Voorbereiding

Blancheer de amandelen door ze in kokend water onder te dompelen en in de hete oven te drogen. Laat ze afkoelen en vermaal ze tot een pasta.

Bereidingswijze

Meng de amandelpasta met de poedersuiker. Klop het eiwit stijf en spatel de amandelpasta er lepel voor lepel doorheen.
Kneed, als het mengsel te stijf wordt om te roeren, met de hand verder op een met poedersuiker bestoven werkvlak, tot een zachte pasta ontstaat. Rol de pasta uit tot 1 cm dik en snijd er schijven uit ter grootte van de wafels.
Leg de wafels op een bakplaat en leg daar de schijven amandelpasta op. Dek af met een theedoek en laat een uur rusten op een koele plaats.
Bak de wafels met amandelpasta een ? uur in de oven op matig vuur maar laat ze niet bruin worden.
Laat ze afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten