Gebraden fazant

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 16-06-2003

Deel dit recept

Ingrediënten
2 fazante-hennen*
zout, versgemalen peper
4 teentjes knoflook, geplet
1 takje tijm
2 eetlepels olie
1 eetlepel boter
80 gr sjalotten, fijngesneden
100 gr champignons, in vieren
40 gr ontbijtspek, in blokjes
2 dl kippenbouillon
300 gr bloem
suiker

* De vrouwtjes-fazant (hen) is wat bleker van kleur dan de mannetjes-fazant (haan) en heeft meestal zachter vlees.

Variaties op saus
Roer een scheutje zuiver ongezoet druivensap en een scheutje olijfolie door de saus.
Of pureer 2 kippenlevertjes met gelijke hoeveelheid boter en bind de saus ermee.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 2509,42 kcal
Koolhydraten 239,58 g
Eiwitten 172,72 g
Vetten 91,99 g

Bereidingswijze

Fazanten van binnen en buiten met zout en peper inwrijven, knoflook en tijm in holte stoppen. Fazanten in koekenpan in olie en boter rondom goudgeel bakken, daarbij beide poten 5 minuten bakken.
Oven voorverwarmen op 200 ?C.
Fazanten met borst naar boven in ovenvaste (gietijzeren) braadpan leggen.
Sjalotten, champignons en spek naast fazanten leggen. Bouillon erover schenken en aan de kook brengen.
Bloem en snufje suiker mengen, zoveel water erdoor kneden tot een soepel deeg ontstaat. Deeg tot slang (4 cm doorsnede) uitrollen. Op rand van pan leggen en pan met deksel afsluiten.
Fazant in oven ? 18 minuten braden. In dichte pan ? 10 minuten laten rusten.
Deegrand loshakken.
Borsten en poten van fazanten lossnijden.
Braadvocht zeven, goed uitdrukken.
Fazantdelen in braadpan terug leggen, braadvocht erover schenken.
Serveren met gebakken peertjes en gevulde gedroogde pruimen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

kenzot avatar
kenzot 22-11-2011

Ik heb het gemaakt, was erg lekker / goed gemaakt volgens diegene die mee at (eerder fazant gehad) Ik vind de natuurlijke smaak van de fazant niet echt lekker. Maar dat is puur mijn persoonlijke smaak.

fa302415 avatar
fa302415 25-06-2003

vind fazant zeer lekker en ben echt dol op alle gevogelten, goed uitgelecht en niet moeilijk om het zelfs eens te proberen fa302415 rosom

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten