1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappelgratin
  6. Aardappelgratin

Aardappelgratin

Door: kruiden_tuintje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-06-2003

Ingrediënten 10 personen


1,5 kg aardappelen
3 bosuitjes
3 dl koffieroom
2 teentjes knoflook
vers gemalen zwarte peper
zout
10 gr boter
150 gr geraspte oude kaas.



Herfstbuffet met wild en paddestoelen

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd of schaaf ze in dunne plakjes. Snijd de uitjes in dunne ringetjes. Doe de koffieroom in een kom. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Maal er royaal zwarte peper over en voeg zout naar smaak toe. Schep de aardappelplakjes en bosuitjes erdoor. Vet een lage Ovenschaal in en schep het aardappelmengsel erin. Strijk de bovenkant glas. Strooi de kaas erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 ?C. Bak de gratin in circa 1 uur gaar. Verwijder na 45 minuten het folie en laat de bovenkant goudbruin worden



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top