Chinese koolsoep met kip
- Chinees, Soep
- 20-30 min.
lekker soepje
Ingrediënten 4 personen
500 g Chinese kool, 200 g shi-take, 150 g kipfilet, 2 cm verse gemberwortel, 1 liter Unox Soup it! kip, 4 bosuitjes, 3 theelepels sesamolie, 1 eetlepel zonnebloemolie, 2 eetlepels droge sherry, zout, versgemalen peperBenodigdheden
keukenpapierBereidingswijze
Was en snij de kool grof. Veeg de shi-take schoon en snij ze in vieren. Snij de kipfilet in repen. Schil en rasp de gemberwortel. Breng de Unox Soup it! kip aan de kook. Was en snij de bosuitjes in schuine stukken van ca 4 cm. Verwarm een wok voor op een hoog vuur en schenk de olieen erin. Roebak de kip ca 3 minuten en voeg de kool, shi-take, gember en de bosui toe. Roerbak het geheel nog ca 2 minuten op een hoog vuur. Schenk de hete bouillon en de sherry op het kipgroentenmengsel en laat de soep nog eens 5 minuten trekken. Breng op smaak met zout en peper.
Serveertip
Variatie: ook lekker met paksoi in plaats van de Chinese kool.
De shi-take kunt u vervangen door gedroogde paddestoelen.