1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Ravioli met geroosterde rode ui,tijm en pijnboompitten

Ravioli met geroosterde rode ui,tijm en pijnboompitten

Door: cowi

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-06-2003

Ingrediënten 4 personen


1x basisrecept voor pasta (staat op mijn pagina),2 rode uien,handje verse tijmblaadjes,balsamicoazijn,extra vergine olijfolie,ongeveer 400 gr.afkokende aardappelen(ongeschild),4 flinke klonten boter,handje geraspte parmezaanse kaas,zeezout,vers gemalen peper,handje pijnboompitten


Verder heb je nodig


Bakpapier


Voorgerechtje uit Toscane

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak een lap van het pastadeeg.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe in een kleine braadslede de uien (gepeld en in vieren),de tijm,12 eetlepels balsamicoazijn,enkele flinke scheuten olijfolie en leg op het geheel een nat gemaakt stuk bakpapier.
prik de aardappelen in en leg ze in een andere braadslede,zet beide blikken in de oven en bak ze zo'n 40 minuten tot de uien zacht en zoet zijn en de aardappels helemaal gaar.
De aardappels hebben misschien iets langer nodig dit hangt af van de grootte.
Laat ui en aardappel wat afkoelen,schep de aardappelkruim uit de schil en doe dit in een kom.
Snijd de uien heel klein en doe ze bij het aardappelkruim samen met het kookvocht uit de braadslede.
Schep er 3 klonten boter,de parmezaanse kaas,zout en peper door.
Laat alles afkoelen.
Rol van de vulling knikkergrote balletjes en vul de ravioli.
Kook de ravioli 3-4 minuten in kokend water met zout.
Bak gelijktijdig in een anti-aanbakpan de pijnboompitjes in een klein beetje olie en het laatste klontje boter.
Laat ze goudgeel worden,neem de pan van het vuur en doe er een scheutje balsamicoazijn bij.
Doe de ravioli in de pan,de pijnboompitjes erdoor en rasp er nog wat parmezaanse kaas overheen.

Serveertip

Ravioli kun je maken in een vorm van een toffee,reken dan per ravioli op een rechthoekje van 10x6 cm.
Leg in het midden de vulling en dan oprollen,knijp de uiteinden een beetje dicht en houd een klein stukje aan het einde over.
Voor vierkante ravioli neem je repen van 18x9 cm.
Verdeel in gedachten in 2en,doe dan in het midden van de ene helft een bolletje vulling,klap de andere helft eroverheen.
Druk de pasta zorgvuldig om de vulling,duw alle luchtbellen weg.
ook kun je de ravioli uitsteken.

Ravioli moet je kort van tevoren maken.
Wil je niet teveel werk tijdens een dineetje houdt deze dan 1 minuut in kokend water,afgieten en zorgvuldig onder koud stromend water af koelen.
Laten uitlekken en er wat olie over heen schudden.
zo kun je het een dag bewaren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cowi
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top