1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Kippenlevertjes
  5. Kippenlevertjes in Stroganofsaus

Kippenlevertjes in Stroganofsaus

Door: hanzwiers54

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-06-2003

Ingrediënten 4 personen


400 gr. snelkookrijst
400 gr. kippenlevertjes
1 eetl. boter
250 gr. kastanjechampions, in plakjes (AH)
1 rode paprika
1/2 eetl. pittige paprikapoeder(evt.zoete
paprikapoeder voor degene die het niet pittig wil eten)
200 ml slagroom
4 eetl sherry



Een verrukkelijk hap, snel te maken en toch heel voedzaam

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rijst koken vlgs gebruiksaanwijzing.
Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes

Bereidingswijze

In koekenpan boter verhitten en de kippenlevertjes 2 min. roerbakken. Champions en reepjes paprika toevoegen en 3 min. meebakken. Paprikapoeder erover strooien en afblussen met sherry. Slagroom in de pan schenken, zachtjes aan de kook brengen en iets laten inkoken. Giet de room over het geheel, en roer het door tot een romige saus

Serveertip

Rijst over 4 borden verdelen, de saus ernaast of in het midden erover verdelen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hanzwiers54
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top