1. Home
  2. Recepten
  3. Spaghetti
  4. Spinaziegratin met kip en spaghetti

Spinaziegratin met kip en spaghetti

Door: defrens

  •  , Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-06-2003

Ingrediënten 2 personen


2 kipfilets
1 ui
400 g verse spinazie
150 g spaghetti
50 g boter
2 eetl. bloem
0.25 l melk
150 g versgeraspte belegen Goudse kaas
versgeraspte nootmuskaat
zout en versgemalen peper
boter voor de ovenschaal



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kipfilets in plakjes van circa 0,5 cm dik. Snipper de ui. Was de schoongemaakte spinazie en laat goed uitlekken. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en laat uitlekken. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en laat de ui omscheppend glazig fruiten. Laat de stukjes kip 3 tot 4 minuten meebakken tot ze beginnen te kleuren. Schep er de spinazie door en roerbak 1 tot 2 minuten tot de spinazie is geslonken. Draai het vuur onder de pan uit. Verhit de resterende boter in een steelpan en roer er de bloem door. Voeg de melk toe en blijf roeren tot het een gebonden saus is. Laat de saus op laag vuur regelmatig roerend een paar minuten zachtjes doorkoken. Roer er de helft van de kaas door en breng de saus verder op smaak met wat nootmuskaat, zout en peper.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180?C. Bestrijk een ovenschaal met een inhoud van 1,5 liter met boter. Verdeel de helft van de spaghetti over de bodem van de schaal, schep er het spinaziemengsel op en dek af met de resterende spaghetti. Schep er de kaassaus over en bestrooi met de resterende kaas. Zet de schaal circa 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is gekleurd.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top