1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Vitello tonnato

Vitello tonnato

Door: defrens

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-06-2003

Ingrediënten 4 personen


500 g kalfsfricandeau
peper
zout
1 ui
5 kruidnagels
5 dl droge witte wijn
1 klein blikje ansjovisfilets
1 klein blik tonijn in olie
2 eetl. kappertjes
2 eetl. mayonaise
mespuntje cayennepeper
1 citroen
mespuntje paprikapoeder



Een italiaanse klassieker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wrijf de kalfsfricandeau in met peper en zout. Pel de ui en steek de kruidnagels erin. Giet de wijn in een pan en voeg de kalfsfricandeau, de ui met kruidnagels en 2 ansjovisfilets toe. Breng alles snel aan de kook, zet de warmtebron lager en laat de kalfsfricandeau zachtjes 40 minuten met het deksel op de pan koken. Keer het vlees af en toe even. Haal de kalfsfricandeau uit het vocht en laat afkoelen. Dek het vlees af of wikkel het in folie om uitdrogen te voorkomen. Kook het vocht tot 2 dl. in en zeef het daarna. Laat het blikje tonijn uitlekken en voeg dit samen met 1 eetl. kappertjes en 1 ansjovisfilet bij het vocht. Pureer de saus met de staafmixer of in een keukenmachine. Laat de saus verder afkoelen en roer dan de mayonaise en de cayennepeper erdoor.

Bereidingswijze

Snijd het afgekoelde vlees in dunne plakken en verdeel deze over de borden. Giet de saus over het vlees. Garneer met de rest van de kappertjes, ansjovisfilets en partjes citroen. Strooi er paprikapoeder over.

Serveertip

Dit prachtige gerecht verdient een sappige Pinot Grigio, een Soave of een Verdicchio dei Castelli di Jesi. Ook Chardonnays zijn goede maatjes (9-11?C).



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top