1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Dashi II

Dashi II

Door: llheks

  • Japans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-06-2003

Ingrediënten


1,7 liter koud water
kombu en bonitovlokken (apart gehouden na de bereiding van dashi I)
10-15 gram gedroogde bonitovlokken



Dashi II is een krachtiger bouillon, die wordt getrokken van de kombu en bonito die bij het bereiden van dashi I zijn gebruikt. Dashi II wordt toegepast in stoofschotels, in gekruide soepen en in miso-soep, waarvoor een sterkere smaak is vereist. voor 6 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de apart gehouden kombu en bonitovlokken met het koude water in een grote pan en verwarm alles tot het kookpunt. Draai de hittebron laag en laat de bouillon ca. 20 minuten trekken, tot hij voor eenderde gedeelte is ingekookt.
Voeg de gedroogde bonitovlokken toe en neem de pan onmiddellijk van de hittebron ad. Laat de vlokken opzwellen. Schenk de bouillon door een met een schone doek belegde zeef.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top