Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Kip Yakitori

Kip Yakitori

Door: llheks

  • Japans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-06-2003

Ingrediënten


6 kippendijen, ontbeend, met vel
bosje lente-uitjes
zevenkruidenpoeder
Voor de Yakitorisaus:
1 1/2 dl sojasaus
90 gram suiker
2 eetlepels sake of droge sherry
1 eetlepel bloem



Bbq gerecht

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer voor de saus de sojasaus, suiker en sake of sherry door de bloem in een kleine pan en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 minuten sudderen tot de saus met eenderde ingekookt is. Zet weg.
Snijd elke kippendij in zes stukjes en snijd daarna de lenteui in schuine stukken van 3 cm lang.
Rijg de kip en lenteui om en om aan in koud water geweekte satestokjes. Grilleer 5 tot 10 minuten tot de kip gaar maar nog sappig is onder een middelhoge grill of op de Barbecue. Kwast de spiesjes regelmatig in met saus.

Serveertip

Serveer de extra yakitorisaus en bestrooi de spiesjes desgewenst met zevenkruidenpoeder.





Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top