Gemarineerde asperges met garnalen
- Voorgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
1 kilo asperges, zout, 1 limoen, 1 teentje knoflook, 1 zakje basilicum, 1 dl. Italiaanse olijfolie extra vierge, versgemalen peper, 1 zakje rucola, 1 bakje Hollandse garnalen (100 gr.)Benodigdheden
KeukenmachineVoorbereiding
Asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden. Houtachtige uiteinden eraf snijden. In aspergepan asperges met kopjes naar boven in kokend water met zout in ca. 10 minuten koken. Van vuur af asperges ca. 20 minuten laten staan.
Intussen limoen schoonboenen en groene schil eraf raspen. Halve miloen uitpersen. Knoflook pellen en hakken. In keukenmachine basilicum, knoflook, 1 el. limoensap en olijfolie tot gladde marinade mengen. Limoenschil erdoor roeren en zout en peper naar smaak toevoegen. Overdoen in lage ovenschaal. Asperges uit water nemen, laten uitlekken en in marinade leggen, marinade erover scheppen. Asperges in marinade laten afkoelen, af en toe omwentelen. In zeef garnalen afspoelen en laten uitlekken.
Bereidingswijze
Rucola in stukken scheuren en over 4 borden verdelen. Asperges uit marinade met kopjes naar een kant op borden leggen. Garnalen erover verdelen. Beetje marinade erover druppelen. Serveren met ciabatta.
Serveertip
Kan ook als warm hoofdgerecht met krieltjes (dan warm).