Gemarineerde asperges met garnalen

  • Voorgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo asperges, zout, 1 limoen, 1 teentje knoflook, 1 zakje basilicum, 1 dl. Italiaanse olijfolie extra vierge, versgemalen peper, 1 zakje rucola, 1 bakje Hollandse garnalen (100 gr.)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine

Voorbereiding

Asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden. Houtachtige uiteinden eraf snijden. In aspergepan asperges met kopjes naar boven in kokend water met zout in ca. 10 minuten koken. Van vuur af asperges ca. 20 minuten laten staan.
Intussen limoen schoonboenen en groene schil eraf raspen. Halve miloen uitpersen. Knoflook pellen en hakken. In keukenmachine basilicum, knoflook, 1 el. limoensap en olijfolie tot gladde marinade mengen. Limoenschil erdoor roeren en zout en peper naar smaak toevoegen. Overdoen in lage ovenschaal. Asperges uit water nemen, laten uitlekken en in marinade leggen, marinade erover scheppen. Asperges in marinade laten afkoelen, af en toe omwentelen. In zeef garnalen afspoelen en laten uitlekken.

Bereidingswijze

Rucola in stukken scheuren en over 4 borden verdelen. Asperges uit marinade met kopjes naar een kant op borden leggen. Garnalen erover verdelen. Beetje marinade erover druppelen. Serveren met ciabatta.

Serveertip

Kan ook als warm hoofdgerecht met krieltjes (dan warm).

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

victorv avatar
victorv

Doorsturen

Home Recepten