kip met kaas en ham bekleed

  • Nederlands,
  • 60-120 min.

Voor de romertopf.
Een eenvoudig t maken, verrukkelijk gerecht,
waarbij salie onmisbaar is.

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 1 kip
  • sap van 1 citroen
  • 1/2 theelepel gedroogde salie

  • zout
  • peper
  • 4 plakken ham dun gesneden

  • 4 plakken kaas dun gesneden.

  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Snijd de kip in vieren en besprenkel de stukken met citroensap.
    Strooi er de salie, peper en eventueel wat zout naar smaak over
    (in verband met de ham en kaas is zout over de kip niet echt nodig).
    Leg de stukken kip in de natgemaakte pot en schuif hem met deksel
    erop in de koude oven. Stel deze in op 250 ?C (gasovenstand 5 of 6)
    en haal de schotel er na 40 minuten weer uit. Bekleed de stukken kip
    met een plak ham waarop u een plak kaas legt. Zet het gerecht zo
    lang onder de grill tot de kaas gesmolten is en het begint te
    bruinen. Indien u geen grill hebt haalt u de schotel na 30 minuten
    uit de oven om de stukken kip met de ham en de kaas te bekleden.
    Schuif de pot met deksel dan weer een kwartier terug in de hete oven.

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    kruiden_tuintje avatar
    kruiden_tuintje

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten