kip met kaas en ham bekleed
- Nederlands,
- 60-120 min.
Voor de romertopf.
Een eenvoudig t maken, verrukkelijk gerecht,
waarbij salie onmisbaar is.
Bereidingswijze
Snijd de kip in vieren en besprenkel de stukken met citroensap.
Strooi er de salie, peper en eventueel wat zout naar smaak over
(in verband met de ham en kaas is zout over de kip niet echt nodig).
Leg de stukken kip in de natgemaakte pot en schuif hem met deksel
erop in de koude oven. Stel deze in op 250 ?C (gasovenstand 5 of 6)
en haal de schotel er na 40 minuten weer uit. Bekleed de stukken kip
met een plak ham waarop u een plak kaas legt. Zet het gerecht zo
lang onder de grill tot de kaas gesmolten is en het begint te
bruinen. Indien u geen grill hebt haalt u de schotel na 30 minuten
uit de oven om de stukken kip met de ham en de kaas te bekleden.
Schuif de pot met deksel dan weer een kwartier terug in de hete oven.