1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Garnalen
  6. Gerookte zalm met garnalen en gerookte paling

Gerookte zalm met garnalen en gerookte paling

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 11-06-2003

Ingrediënten 4 personen


100 g gerookte palingfilet
100 g gerookte zalmfilet
6 radijsjes
200 g poffertjesmix
1 ei
50 g boter
1 bakje tuinkers
1/8 l zure room



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de palingfilet in stukjes. Snijd elk radijsje in 4 partjes. Meng 2 dl water met de poffertjesmix en het ei. Verhit een klontje boter in een koekenpan, schep het beslag met een kleine pollepel in 4 porties op ruime afstand van elkaar in de pan en bak de blini's aan beide kanten goudbruin.
- Houd de blini?s afgedekt onder folie warm en bak ondertussen nog 8 blini?s. Leg op elke blini een plukje tuinkers en een theelepel zure room. Beleg 6 blini?s met gerookte zalm en de andere met de palingfilet.
- Garneer elke blini met 2 partjes radijs.
- *Vistip:*
- De blini?s kunnen ook met gerookte forelfilet of met Hollandse garnalen belegd worden.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top