Gerookte zalm met garnalen en gerookte paling

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 11-06-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 g gerookte palingfilet
100 g gerookte zalmfilet
6 radijsjes
200 g poffertjesmix
1 ei
50 g boter
1 bakje tuinkers
1/8 l zure room
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de palingfilet in stukjes. Snijd elk radijsje in 4 partjes. Meng 2 dl water met de poffertjesmix en het ei. Verhit een klontje boter in een koekenpan, schep het beslag met een kleine pollepel in 4 porties op ruime afstand van elkaar in de pan en bak de blini's aan beide kanten goudbruin.
- Houd de blini?s afgedekt onder folie warm en bak ondertussen nog 8 blini?s. Leg op elke blini een plukje tuinkers en een theelepel zure room. Beleg 6 blini?s met gerookte zalm en de andere met de palingfilet.
- Garneer elke blini met 2 partjes radijs.
- *Vistip:*
- De blini?s kunnen ook met gerookte forelfilet of met Hollandse garnalen belegd worden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten