1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Kippensoep
  6. Kippensoep uit Thailand

Kippensoep uit Thailand

  • Thais, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-06-2003

Ingrediënten 4 personen


-225 gram kipfilet
-200 gram oesterzwammen
-2 eetl. olie
-1 groene Spaanse peper
-1 rode spaanse peper
-1 stengel citroengras (sereh)
-3 djeroek-poeroetblaadjes (citroenblad)
-2 eetlepel geraspte gemberwortel
-4 dl . kokosmelk
-1,5 kippenbouillontablet
-2 eetlepels Thaise vissaus (nam pla)
-3 eetlepels gesnipperde koriander
-peper en zout naar smaak




Lekker Thais soepje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de pepers schoon , halveer ze en verwijder de zaadjes als je het niet te pittig wilt . Snijdt de kipfilet in stukjes. Kneus de stengel sereh door er een knoop in te leggen . Kneus de djeroekblaadjes . Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in niet te kleine stukken . Verhit de olie in een pan en roerbak de kip bijna gaar. Voeg de peper, citroengras, djeroekpoeroet-blad en gemberwortel toe en roerbak het nog ruim 1 minuut.
Vermeng de kokosmelk met 1/2 liter water en het bouillontablet en roer dit bij de kip . Breng het aan de kook. Laat de soep zachtjes ca. 10 minuten koken.
Verwijder de citroengras en de djeroekblaadjes . Voeg de oesterzwammen toe en kook die zachtjes ca. 2 minuten mee. Roer de vissaus erdoor. En direkt voor het serveren de koriander door de soep roeren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van topkeuken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van topkeuken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top