1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Barbecue Hamburger...

Barbecue Hamburger...

Door: marjolijn123

  • Amerikaans,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-06-2003

Ingrediënten 2 personen


250 gram runder- of half-om-half gehakt
0.25 krop ijsbergsla
1 ui
1 ei
zout en versgemalen peper
1.5 eetl. (zonnebloem)olie
2 zachte witte (sesam) bolletjes
1 theel. fijne mosterd
10 gram boter
tomatenketchup
2 middelgrote augurken



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de schoongemaakt sla in zeer smalle reepjes. Snijd de ui in smalle ringen. Kruid het gehakt met een snufje zout en de peper. Roer het losgeklopte ei (eventueel met wat water) door het vlees. Vorm met deand 2 platte schijven.Halveer de twee witte bollen. Rooster de helften lichtbruin onder de grill (of straks op de barbecue). Bestrijk de grill met olie. Rooster de hamburgers in vier minuten aan beide kanten bruin. Herhaal eventueel het bestrijken van de burgers met olie als ze te droog worden. Vermeng de mosterd met de boter en met wat zout en peper en strijk dit mengsel over de gegrilde burgers. Beleg de onderste helften van de bollen met de slareepjes en de in plakjes gesneden augurken. Schep op elke hamburger een eetl. of meer tomatenketchup en schik er enkele uiringen op. Leg er tenslotte de bovenste helften van de bollen op en serveer met een portie 'french fries' en een beker Cola.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn123
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top