Garnalenpakjes van rijstpapier

  • Chinees, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 10-06-2003

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gr gepelde garnalen
1 losgeklopt eiwit
1 theelepel maizena
1 eetlepel rijstwijn of droge sherry
mespunt suiker (naar keuze)
2 theelepels lichte sojasaus
6 lente-uitjes, schoongemaakt en gehakt
zout, witte peper uit de molen
plantaardige olie om te bakken
een pakje rijstpapier

Voor de garnering:
een paar lente-uitjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak eerst de garnering.
Snijd de wortels van de lente-uitjes, maak stukken van 5-6 cm lengte en snijd die in de lengte in, maar laat aan de onderkant 1 cm vastzitten.
Leg ze in ruim ijswater en ze krullen vanzelf tot mooie bloemen.
Leg de garnalen op keukenpapier en dep ze droog.
Vermeng in een diepe kom het losgeklopte eiwit, de maizena, rijstwijn, sojasaus, lente-uitjes en eventueel wat suiker.
Maal er verse peper over en vermeng alles grondig.
Knip van het rijstpapier stukken die groot genoeg zijn om 5-6 garnalen
in te pakken (hangt van de grootte van de garnalen af).
Leg de garnalen op het papier en vouw het aan alle kanten goed dicht.
Verhit de olie in de wok en vak de pakjes tot ze aan alle kanten lichtbruin zijn.
Serveer ze heet.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten