Boyo

  • Surinaams, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-06-2003

Een Surinaams toetje

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
4 eieren, 400 g suiker, 250 g geraspte kokos, 1 kg geraspte cassave (diepvries),
1/2 l halfvolle melk, 1/2 liter kokosmelk, 250 g roomboter, kaneel, rozijnen, amandelessence, 2 zakjes vanillesuiker, mespuntje zout, suikermuisjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal of bakblik in (inhoud ongeveer 2,5 liter). Laat de cassave ontdooien. Smelt de roomboter (na de schaal te hebben ingevet) en een pannetje. Week de rozijnen ongeveer een half uur en dep ze daarna goed droog.

Bereidingswijze

Mix de eieren met de suiker en een deel van de gewone melk en de kokosmelk. Doe de mix in een ruime plastic bak. Doe daarbij, al roerend met een garde: de rest van de melk,
de kokos, de geraspte kokos, het zout, kaneel (ongeveer een theelepel), vanillesuiker, amandelessence, (uitgelekte rozijnen, de gesmolten boter (ongeveer 5 eetlepels achterhouden).
Doe het geheel in het ingevette bakblik of de ovenschaal. De rest van de boter hierover doen. In ongeveer 1 1/2 uur bakken. Daarna ter garnering bestrooien met suikermuisjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

foekje1 avatar
foekje1 13-11-2013

Ik heb pas cassave gekocht in de Turks/ internationale supermarkt. Zowel vers aLS diepvries. Ga deze weer eens maken. Groet, Marieke

misspiggie avatar
misspiggie 10-11-2013

volgens mij kun je cassave het kopen bij boni supermarkten, daar heb ik het zien liggen, groet Jeannette

Cecileg avatar
Cecileg 09-11-2013

Ik hou wel van kokos, nu eens kijken of ik ook aan cassave kan komen. Zal niet op korte termijn zijn, maar ik ga het eens maken. Lieve groet Cecile

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten