Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Garnalen
  6. Garnalen met citroengras op Thaise wijze

Garnalen met citroengras op Thaise wijze

Door: lekkerkoken1

  • Thais Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-06-2003

Ingrediënten


500 g rauwe ongepelde garnalen
2 stengels sereh
4 dl kokosmelk uit blik
2 lepels rode spaanse peper zonder zaadjes
1 lepel grofgesneden koriander
3 lepels grofgesneden knoflook
2 lepels grofgesneden sjalotten
3 lepels water
2 lepels Thaise vissaus
1 lepel suiker
3 theelepels garnalenpasta
basilicum



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de garnalen, gooi de pantsers weg en verwijder de zwarte darmstreng.
Verwijder het buitenste harde laagje van de sereh en plet het middelste deel met een lemmet. Snij in stukken van 7 cm.
Houd een lepel kokosmelk achter. Breng de rest in een wok aan de kook. Doe sereh erbij en laat 10 minuten zachtjes koken.
Meng peper, koriander, knoflook en sjalot met de resterende kokosmelk en 3 lepels water in de Keukenmachine.
Roer de korianderpasta, vissaus, suiker en garnalenpasta door het kokosmelk-serehmengsel en laat 2 minuten zachtjes koken.
Voeg de garnalen toe en warm 3 minuten door tot ze gaar zijn.
Strooi het basilicumblad erover, schep een paar keer goed om en serveer meteen.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top