Fusian met pecannoten, krenten en rozijnen
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Ingrediënten 4 personen
500 gram reepjesvlees van kalfsschouder, 2 theel. peper, geraspte schil van gele citroen of limoen, 40 gram boter of margarine, 1 oranje paprika in reepjes, 2 lente uitjes in stukjes, 1 stengel bleekselderij in stukjes, 50 gram gewelde krenten en rozijnen, 1 dl Californische witte wijn, 1 theel. vijfkruidenpoeder (steranijs, venkel of anijszaad, kruidnagel, kaneel en szechuanpeper) van Toko en 100 gram gepelde en gehalveerde pecannoten.Benodigdheden
Mengkom, hapjespan, warmtebron en bestek.
Bereidingswijze
Meng het vlees met de peper en de citroenschil.
Verwarm de boter in de pan en bak het vlees rondom bruin.
Roerbak de groenten en de zuidvruchten mee.
Blus met de wijn en voeg het 5 kruidenpoeder toe.
Verwarm dit ca. 10 minuten.
Bestrooi met de noten.
Serveertip
Lekker met witte en wilde rijst uit timbaaltje (hoog vormpje), gebakken banaan en ijsbergsla met fruit.
Tip:Wist u dat noten uitstekende vleesvervangers zijn? Vegetariers maken de lekkerste gerechten met noten: gepureerd, geschaafd, gesneden. Wat te denken van een heerlijke notenburger.En wist u dat veel mensen gedroogde zuidvruchten eten als tussendoortje. Snipper eens wat tutti frutti, gedroogde appeltjes of abrikozen en neem dat in een plastic zakje mee tijdens een boswandeling of een strandwandeling. Pure energie.