PAPA'S SPEKSPIES
- 20-30 min.
Deze spiesjes kom ik altijd tekort als we een BBQ hebben.
Ingrediënten
1 stuk mager buikspek van ca. 500 gram - 10 eetlepels ketjap manis - 2 theelepels sambal oelek - 50 gram basterdsuiker - 4 eetlepels rietsuikerstroop - 4 eetlepels honing -5 tenen knoflook - 1 theelepel gemberpoeder - 1 theelepel tabascosaus - 1 theelepel pili pilipoeder - 1 ui - zwarte peper uit de molenVoorbereiding
1.Pureer de gepelde ui en knoflook in de keukenmachine ; 2.voeg alle andere ingredienten bij , behalve het buikspek ; 3.snij dit in dobbelstenen van ca. 2 cm ; 4.doe de dobbelstenen samen met de marinade in een stevige goed afsluitbare plastic zak en plaats gedurende minimaal 12 uren in de koeling. Af en toe omdraaien en kneden zodat al het vlees met de marinade in contact komt.
Bereidingswijze
5.Laat het vlees goed uitlekken en dep het droog ; 6. rijg aan in koud water gewelde satestokjes steeds 4 of 5 stukjes vlees.
7. plaats op het hete rooster en verplaats en keer de stokjes regelmatig i.v.m. afdruipend vet ; 8.besmeer regelmatig met de overgebleven marinade of met de grilglazuur die ook bij mijn recepten te vinden is.