SAOTO

  • Surinaams, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-06-2003

Indonesische soep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 1/2 liter water, 1 kip, 6 teentjes knoflook, 1 laurierblad, 1 stuk laos 92 cm),
1 theelepel ve-tsin, 2 grote uien, 1 theelepel gember, 6 eetlepels zonnebloemolie, 2 takken soepgroent (peterselie), 5 sjalotjes, 1 theelepel zwarte peper, 3 bouillonblokjes, 5 pimentkorrels, 2 pepers, 3 hardgekookte eieren, 5 eetlepels Surinaamse sojasaus, 100 g Chinese vermicelli, 100 g fijne tauge
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De kip schoonmaken en wassen. Het water aan de kook brengen en hierin de ongesneden kip, het laurierblad, de laos, de gember, de pimentkorrels, de zwarte peper, een hele peper en de bouillonblokjes doen. De soep een half uur koken. Olie heet maken en hierin de fijngesnipperde ui en de in plakjes gesneden knoflookteentjes fruiten. Deze uit het vet halen en in een schaal doen. De vermicelli knippen en even in de olie bakken. De tauge schoonmaken en wassen. De soepgroente en sjalotjes wassen, afdrogen en fijnsnijden. De eieren elk in vieren snijden. De andere peper in stukjes snijden en vermengen met de sojasaus. De kip uit de bouillon halen, aan alle zijden droog bakken in de olie en uitpluizen. In elke soepkom wat gebakken ui, knoflook, vermicelli, tauge, soepgroente, sjalotjes, ei en kip doen. De hete bouillon erover gieten en naar smaak sojasaus.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

marjamaria3 avatar
marjamaria3 16-09-2007

ik heb het meegenomen van je . liefs marja

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten