Pindasoep

  • Surinaams, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-06-2003

Madame Jeanette is een heel heet pepertje, dat in zijn geheel wordt meegekookt, nooit wordt opengesneden en zelden of nooit wordt gegeten. 't Kan worden vervangen door een of twee Spaanse pepers of wat sambal, afhankelijk van de gewenste heetheid.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 l vlees- of kippenbouillon, zelf-getrokken, uit een pot of van tabletten

4 bosuitjes

200 g zoutvlees of pekelvlees

1 kleine pot grofkorrelige pindakaas

1 Madame Jeanette of 1 rode Spaanse peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de bouillon. Snijd de bosuitjes in ringetjes en houd het lichtgekleurde deel en het groen apart. Snijd het vlees in blokjes. Laat de Madame Jeanette heel en snijd de Spaanse peper (als u hier voor kiest) in de lengte in tweeen en verwijder de zaadjes.

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook met het vlees, het wit van de bosui en de Madame Jeanette of de Spaanse peper. Laat circa 10 minuten zachtjes koken. Roer er de pindakaas door en blijf roeren tot het een gladde soep is. Verwijder de Madame Jeanette of de Spaanse peper. Bestrooi de soep met het groen van de bosui.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten