Heksensoep

  • Nederlands, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-06-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram gemengde paddestoelen

1 pot of blik wildfond 3 dl.

2 theel. gedroogde tijm of 2 takjes verse

1 theel. gedroogde rozemarijn of 1 takje verse

1 pot of blik slakken met 12 stuks

1 stuks uien

40 gram boter

4 tenen knoflook

3 eetl. cognac

2 dl koksroom

1 snufje zout en versgemalen peper

2 eetl. fijngehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 255,54 kcal
Koolhydraten 6,73 g
Eiwitten 6,92 g
Vetten 19,07 g

Bereidingswijze

Snijd de schoongemaakte paddestoelen grof. Doe de fond met 2 dl water in een pan. Voeg de tijm en de rozemarijn toe, breng aan de kook en laat op laag vuur met het deksel op de pan 30 minuten trekken. Laat de slakken uitlekken (vang het vocht op) en halveer ze. Fruit de gesnipperde ui in de boter glazig en laat de paddestoelen meebakken. Pers er de knoflook bij, laat kort meebakken. Voeg de slakken toe, blus af met de cognac en laat kort doorwarmen. Zeef de bouillon en roer er het slakkenvocht en de room door. Schep het paddestoelenmengsel door de soep en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de peterselie en serveer meteen.

Laatste reacties

pvgoch avatar
pvgoch 01-10-2007

Leuk recept voor slakken. Gaat naadloos passen in een Elzasmenu wat ik net aan het samenstellen ben. Gezien de rijke vulling kan hier mooi een glaasje droge Pinot Gris (Josmeyer) bij. Paul

meeuw405 avatar
meeuw405 28-09-2007

Ik zag je recept op de nieuwsbrief en deze maar meegenomen. Lijkt me wel wat als voorafje van een wildgerecht. Succes verder, Els

maria1975 avatar
maria1975 10-09-2003

Hoi, ik heb hem meegenomen hoor! Lijkt me wel wat! Maria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten