1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Saus
  5. Barbecue saus

Barbecue saus

Door: lmh-v

  • Amerikaans, Saus/dressing
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-06-2003

Ingrediënten


2 el (olijf)olie
1 ui, fijngehakt
5 (of meer) tenen (verse)knoflook, fijngehakt
500 g gezeefde tomaten (pak)
125 ml appelcider azijn
60 ml Worcestersaus
125 g bruine basterdsuiker
1 tl chili poeder
? tl cayene peper naar smaak (of verse rode pepertje, fijngehakt)



Traditionele Amerikaanse BBQ saus smaakt goed bij kip, spareribs en hamburgers ? aldus Amerikanen. Maar ons smaakt het bij karbonaadjes en spiezen net zo goed.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

(Olijf)olie in een pannetje verwarmen, fijngesnipperde ui en knoflook toevoegen. Op gemiddeld vuur, regelmatig roerend, ongeveer 5 minuten bakken. Als je verse pepertje gebruikt ? dan de laatste 2 minuten meebakken.
Tomatensaus, azijn en de resterende ingredienten toevoegen (pas op met cayene peper!). Het vuur lager zetten, met deksel op de pan minimal 1 uur laten sudderen, tot de saus de gewenste dikte krijgt. Af en toe roeren.

Serveertip

Omdat deze saus suiker bevat, verbrandt het makkelijk, en moet maar voor de laatste grillminuten op het vlees gesmeerd te worden. (Amerikanen leggen ongemarineerd vlees op de BBQ)Mijn eigen tip:
Persoonlijk marineer ik het vlees wel, maar in een andere marinade, en zet deze saus apart op de tafel erbij. Ik maak ook grotere hoeveelheden ervan - in goed afgesloten jampotjes is ze enkele weken houdbaar (in de koelkast)
Bron: Grilling, Williams-Sonoma Kitchen Library, US



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lmh-v
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top