Dorade met aubergine en geroosterde paprika-aioli
- Mediterraan, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 09-06-2003
Mediterraan getint gerecht (een groot voorgerecht of klein hoofdgerecht); de doradefilets worden op de huid gebakken
Ingrediënten 4 personen
- 2 hele dorades (gefileerd door de visboer met het vel er nog aan)- 8 dikke aubergineplakken (rond)
- 2 grote rode paprika's
- 2 el olie om de vis te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 1 eierdooier
- 2 tot 3 theelepels citroensap
- 125 ml olie voor de aioli
- 3 eetlepels gehakte bladpeterselie
Benodigdheden
Grillpan, koekenpan, blenderVoorbereiding
Leg de paprika's in de oven en verhit ze ongeveer 25 minuten op 200 graden. Haal de paprika's uit de oven en stop in een plastic zak en laat afkoelen. Nu kunnen de paprika's makkelijk ontveld worden. Hou een ontvelde paprika (en van zaad ontdane) apart voor de aioli en snij de andere in mooie reepjes. Maak vervolgens de aioli door 1 eierdooier met wat citroensap los te kloppen in de blender en langzaam de olie erbij te druppelen totdat er een lobbige massa ontstaat. Voeg de fijngehakte knoflook (of uit de knijper toe) en blijf "blenderen", gooi een van de paprika's erbij, peterselie en maak het af met wat zout en peper. Zet de aioli nu koel weg. Het moet een mooie rode kleur krijgen en de massa moet lobbig blijven.
Bereidingswijze
Verhit de grillpan en bak hierop de auberginerondje gaar. Ze moeten lekker zacht worden. Als ze bijna gaar zijn (even flink pletten dan loopt het vocht er uit), verhit je de olie in de koekenpan. Bak de doradefilets eerst op de huidkant flink aan (de huid moet knapperig zijn), keer na twee a drie minuten om en bak ook de andere kant gaar. Zet het vuur na anderhalf a twee minuten uit en zo kan de vis wat nagaren. Schep op ieder bordje twee auberginerondjes (strooi eventueel wat peper en zout er over) en leg daarop wat paprikareepjes. Leg daar weer de visfilet bovenop en schep er wat paprika-aioli overheen.
Laatste reacties
mmmm, echt een gerecht dat past bij mijn smaakgevoel.
Deze heb ik even meegenomen naar de favorieten. Daat er vast een keer van komen. Zag gister mooie dorades op de markt. Andrea
Elke dag gemaakt. Ik kon mijn ogen er niet vanaf houden. Ik stonder mee op en ging er mee slapen
MMM, Deze neem ik mee Tanja,lekkurr.BEN wat kort maar een hand typen kost wat meer moeite. Saludos Marjon
Mooi recept !