1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Karbonade

Karbonade

Door: bbq-met-omalidy

  • , Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 08-06-2003

Ingrediënten 4 personen


Marineertijd: minimaal 30 minuten
4 schouderkarbonades
Voor de marinade:
1 eetl. gembersnippers op siroop
2 teentjes knoflook
2 eetl. bruine suiker
2 eetl. zonnebloemolie
mespuntje cayennepeper
2 eetl. rum (of whisky of vieux)
2 eetl. gembersiroop



Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de gember fijn en meng deze met geperste teentjes knoflook, bruine suiker, zonnebloemolie, cayennepeper, rum en gembersiroop.

Bestrijk de schouderkarbonades met dit mengsel en laat dit minimaal een 1/2 uur marineren (dit kan ook een dag van tevoren).

Bereidingswijze

Rooster het vlees onder af en toe bestrijken met de resterende marinade aan elke kant 6 minuten op de barbecue

Serveertip

Bron: Keurslager



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bbq-met-omalidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top