Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Karbonade

Karbonade

Door: bbq-met-omalidy

  • , Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 08-06-2003

Ingrediënten 4 personen


Marineertijd: minimaal 30 minuten
4 schouderkarbonades
Voor de marinade:
1 eetl. gembersnippers op siroop
2 teentjes knoflook
2 eetl. bruine suiker
2 eetl. zonnebloemolie
mespuntje cayennepeper
2 eetl. rum (of whisky of vieux)
2 eetl. gembersiroop



Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de gember fijn en meng deze met geperste teentjes knoflook, bruine suiker, zonnebloemolie, cayennepeper, rum en gembersiroop.

Bestrijk de schouderkarbonades met dit mengsel en laat dit minimaal een 1/2 uur marineren (dit kan ook een dag van tevoren).

Bereidingswijze

Rooster het vlees onder af en toe bestrijken met de resterende marinade aan elke kant 6 minuten op de barbecue

Serveertip

Bron: Keurslager



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bbq-met-omalidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top