Kipfilets met artisjokhartjes, tagliatelle en room-wijnsaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 halve kipfilets

25 gram braadboter

zout en peper

1 pot of blik artisjokhartjes (circa 300 g)

150-200 gram groene tagliatelle

versgeraspte oude Goudse of Parmenzaanse kaas

Voor de saus:

1 glas droge witte wijn

1 takje verse of 1 theel. gedroogde tijm

1 dl kookroom
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Braad de kipfilets aan beide kanten gaar en bruin in de braadboter. Reken daarvoor circa 10 minuten per kant en keer ze een keer om. Bestrooi ze met wat zout en peper. Neem ze uit de pan en houd ze afgedekt warm (zet ze desgewenst in een op 100?C voorverwarmde oven). Blus de pan af met de wijn, roer de tijm erdoor, laat kort inkoken en roer de room erdoor. Breng de saus op smaak met wat zout en peper.

Bereidingswijze

Laat de artisjokhartjes uitlekken, halveer ze en schep ze voorzichtig door de saus.



Kook intussen de pasta in ruim water met wat zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat uitlekken en schep terug in de pan. Schep de saus met de artisjokhartjes door de pasta en laat goed doorwarmen.

Serveertip

Schep de pasta op de borden en schep de kipfiletjes erbij. Zet de geraspte kaas op tafel. Extra groenten is niet nodig.


Bron: Keurslager

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

recepten_van_omalidy avatar
recepten_van_omalidy

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten