Kipfilets met artisjokhartjes, tagliatelle en room-wijnsaus
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Voorbereiding
Braad de kipfilets aan beide kanten gaar en bruin in de braadboter. Reken daarvoor circa 10 minuten per kant en keer ze een keer om. Bestrooi ze met wat zout en peper. Neem ze uit de pan en houd ze afgedekt warm (zet ze desgewenst in een op 100?C voorverwarmde oven). Blus de pan af met de wijn, roer de tijm erdoor, laat kort inkoken en roer de room erdoor. Breng de saus op smaak met wat zout en peper.
Bereidingswijze
Laat de artisjokhartjes uitlekken, halveer ze en schep ze voorzichtig door de saus.
Kook intussen de pasta in ruim water met wat zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat uitlekken en schep terug in de pan. Schep de saus met de artisjokhartjes door de pasta en laat goed doorwarmen.
Serveertip
Schep de pasta op de borden en schep de kipfiletjes erbij. Zet de geraspte kaas op tafel. Extra groenten is niet nodig.
Bron: Keurslager