1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Sop ajam kerrie

Sop ajam kerrie

  • Indonesisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-06-2003

Ingrediënten 4 personen


4 kippenbouten (zonder het vette vel)
2 kippenbouillontabletten
2 schijfjes gemberwortel
1 theel sereh (of 1 stengel, gekneusd)
2 djeroek poeroetblaadjes
2 uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
3 a 4 rode lomboks (in smalle reepjes gesneden)
3 kemirienoten
1/2 eetl zonnebloemolie
1 theel koenjit
1 theel djinten
1 theel ketoembar
50 g santen
2 eetl ketjap asin


Verder heb je nodig


Noten fijnstampen en even roosteren in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag.


Kip-kerriesoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng 1,25 l water met de kip, bouillontabletten, gember, sereh & purutblaadjes aan de kook.
Laat de kip, met de deksel op de pan, zachtjes ca 45 minuten koken.

Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de ui, knoflook, lombok, kerimi, koenjit, djinten en ketoembar ca 1 minuut. Neem de pan van het vuur.

Schep met een schuimspaan de kip, gember sereh en purutblaadjes uit de bouillon.
Laat de kip iets afkoelen, verwijder de botten en snijd het kippenvlees in stukjes; doe die terug in de bouillon.
Roer de verkruimelde santen en het uimengsel door de bouillon. Breng de soep aan de kook en laat hem zachtjes door en door heet worden. Roer de ketjap erdoor.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top