Hongaarse zuurkoolschotel

  • Hongaars, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-06-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote ui

1 rode paprika

750 g zuurkool

400 g kipfilet

zout, versgemalen peper

50 g boter

2 eetl olijfolie

1/2 eetl milde paprikapoeder

1/2 eetl chillipoeder

1/2 eetl verse tijm

2 dl kippenbouillon

1 kg kruimige aardappelen

125 ml zure room

1-1.5 ldl melk
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel en snipper de ui

Snijd de paprika in blokjes

Laat de zuurkool uitlekken

Snijd de kipfilet in grove stukken en bestrooi met peper en zout

Bereidingswijze

Verhit de helft van de boter met de olie in een braadpan en bak de kip op matig vuur in 4 minuten lichtbruin.

Bak de ui en paprika 3 minuten zachtjes mee.


Strooi paprikapoeder, chillipoeder en tijm erover. Schep de zuurkoop met de bouillon door de kip.


Stoof het zonder deksel in 25 minuten zachtjes gaar.


Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in weinig water met wat zout in 20 minuten gaar.

Giet ze af en stamp ze fijn. Voeg alroerende de zure room en zoveel melk erdoorheen tot er een smeuige puree ontstaat.

Breng de puree op smaak met peper en zout.


Vet een ovenschaal in en verdeel de kip met zuurkool over de bodem. Strijk de aardappelpuree erover uit. Smelt de rest van de boter en giet deze over de puree.


Laat de schotel in 25-35 minuten goudbruin en door en door heet worden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten