Erwtensoep

  • Nederlands, Soep
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 preien 1 ui 2 winterwortels 1 knolselderij ? groene paprika 1 aardappel 1 pakje ossestaartsoep ? pond soepgroenten 1 pond spliterwten 1 mergpijp 2 schouderkarbonades 1 hamschijf ? pond rundersoepvlees 1 of twee rookworsten 300 gram spek aan het stuk
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Het vlees in 2? liter water met wat zout en peper aan de kook brengen. Het gas laag draaien en de bouillon goed laten trekken en de soepgroenten toevoegen. De spliterwten in ruim water met wat zout koken. Ondertussen de groenten en het spek snijden. De bouillon afgieten in een grote pan. Uit het overgebleven vocht het gare vlees halen en klein snijden. Ook de rookworst klein snijden. Als de erwten gaar zijn deze in de bouillon doen. De groenten, worst en het kleingesneden spek erbij voegen. Tot slot onder goed roeren het pakje ossestaartsoep erdoor mengen. De soep even laten doorsudderen en opdienen

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten