1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Karnemelk pannekoekjes

Karnemelk pannekoekjes

Door: marcdepester

  • Belgisch, Ontbijt
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-06-2003

Ingrediënten


-140 g zelfrijzend bakmeel
-snufje zout
-1/4 th lepel bakpoeder
-1 eetlepel suiker
-1 extra groot ei
-3,75 dl karnemelk
-1 eetlepel zonnebloemolie of druivenpitolie
-zonnebloemolie uit een verstuiver



Door de karnemelk krijgen deze heerlijke lichte pannekoekjes een lekker smeuig smaakje. Serveer ze op een luie zondag bij het ontbijt of de brunch.Dit recept is voor circa 15 stuks.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-zeef het meel, zout en bakpoeder in een kom
-roer de suiker erdoor
-klop het ei luchtig en meng het met de karnemelk
-maak een kuiltje in het midden van het mengsel en giet er de olie en de helft van het ei/karnemelkmengsel in
-werk vanaf de zijkanten en klop het meel met een houten lepel door het mengsel
-klop de rest van het vocht er zachtjes door zodat een gladde massa ontstaat
-laat dit 30 min rusten

Bereidingswijze

-bestuif een anti aanbakpan met wat olie en verhit ze op matig vuur
-giet er circa 2 eetlepels beslag in en hou de pan wat schuin, zodat het mengsel zich tot een cirkel van 10 cm kan uitspreiden
-bak het pannekoekje tot er aan de bovenzijde blaasjes verschijnen en de randen er droog uitzien
-keer hem dan om en bak de andere kant bruin

Serveertip

Met stukjes sinaasappel of vruchtenpuree serveren



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top