Groentespiesjes met rucolacrunch
- 20-30 min.
Ook voor de vegetarier biedt de barbecue voldoende mogelijkheden. Stevige groenten zoals paprika, courgette, en aubergine kent met al om te roosteren. Maar ook (zoete) aardappel, wortels, knolselderij, bietjes, uien, venkel en meiknolletjes kunnen, in stukken aan een spies en ingesmeerd met een oliekruidenmengsel, uitstekend worden geroosterd. De groenten worden tijdens het roosteren zacht en krijgen een heerlijke rooksmaak, terwijl de marinade die je gebruikt voor een extra aroma zorgt.
Ingrediënten 4 personen
1 theel. citroenrasp
in stukken van ca. 3 cem.
van ca. 3 cm.
Voorbereiding
Rooster de pijnboompitten met wat zeezout in een droge koekenpan lichtbruin en laat ze iets
afkoelen.
Hak de pijnboompitten grof in de keukenmachine of met de staafmixer.
Schep
de pijnboompitten, rucola, citroenrasp en zout en peper naar smaak door elkaar.
Roer de
knoflook door de olie.
Bereidingswijze
Rijg de groenten aan de satestokjes en bestrijk ze met de knoflookolie.
Rooster in 10 a
15 minuten de groentespiesjes boven de gloeiende barbecue.
Keer ze regelmatig en bestrijk
ze met de olie.
Serveertip
Bestrooi ze voor het opdienen royaal met de rucolacrunch.
Eet smakelijk