Groentespiesjes met rucolacrunch

  • 20-30 min.

Ook voor de vegetarier biedt de barbecue voldoende mogelijkheden. Stevige groenten zoals paprika, courgette, en aubergine kent met al om te roosteren. Maar ook (zoete) aardappel, wortels, knolselderij, bietjes, uien, venkel en meiknolletjes kunnen, in stukken aan een spies en ingesmeerd met een oliekruidenmengsel, uitstekend worden geroosterd. De groenten worden tijdens het roosteren zacht en krijgen een heerlijke rooksmaak, terwijl de marinade die je gebruikt voor een extra aroma zorgt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 30 gr. pijnboompitten
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • 30 gr. rucola, fijngehakt

  • 1 theel. citroenrasp
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • 1 dl. olijfolie
  • 1 rode paprika
    in stukken van ca. 3 cem.
  • 1 gele paprika, in stukken van ca. 3 cm.
  • 1 zoete ui, in parten
    van ca. 3 cm.
  • 4 dikke plakken aubergine, in vieren
  • 8 sateprikkers
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Rooster de pijnboompitten met wat zeezout in een droge koekenpan lichtbruin en laat ze iets
    afkoelen.
    Hak de pijnboompitten grof in de keukenmachine of met de staafmixer.
    Schep
    de pijnboompitten, rucola, citroenrasp en zout en peper naar smaak door elkaar.
    Roer de
    knoflook door de olie.

    Bereidingswijze

    Rijg de groenten aan de satestokjes en bestrijk ze met de knoflookolie.
    Rooster in 10 a
    15 minuten de groentespiesjes boven de gloeiende barbecue.
    Keer ze regelmatig en bestrijk
    ze met de olie.

    Serveertip

    Bestrooi ze voor het opdienen royaal met de rucolacrunch.
    Eet smakelijk

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    reve51 avatar
    reve51

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten