1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Griekse salade

Griekse salade

Door: tineke363

  • Grieks, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 03-06-2003

Ingrediënten 4 personen


1 grote rode ui,
1 halve komkommer,
2 a 3 rijpe tomaten,
zwarte olijven,
? 75 gr feta,
verse peterselie,
verse bielook,
olijfolie (extra vierge),
balsamico azijn,
versgemalen peper.


Verder heb je nodig


Schaal


Lekker fris in de zomer.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak eerst de dressing:
snijd/knip de bieslook en peterselie fijn.
Doe dit samen met 5 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamico en de gemalen peper in een potje en schud dit (nadat je de deksel erop hebt geschroeft!!) even goed door.
Zet tot gebruik even aan de kant.

Bereidingswijze

Snijd de ui in niet te dikke ringen.
Snijd de komkommer en tomaten in plakjes.
Pak de schaal en leg alles er in lagen in.
Eerste laag: neem de helf van de komkommer, tomaten en uienringen en leg ze om de beurt in de schaal. Neem een handje vol olijven en strooi dit er over.
Neem de helft van de feta en verkruimel dat er over. Doe de tweede laag net zo.
Neem dan de dressing en giet die over het geheel. Zet het een poosje (minimaal een half uur) in de koelkast om te marineren.

Serveertip

Behalve bij de griekse gerechten ook lekker bij pasta en barbeque gerechten.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tineke363
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top