Meg's Eendenborstfilet met rode portsaus

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-06-2003

voorgerecht voor 4 personen of hoofdgerecht voor 2 personen als je een voorgerecht serveert of een grote borrel of soep vooraf hebt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eendenborstfilets (a ca. 250 gram)
zout
peper
2 theelepels gedroogde tijm
3 eetlepels koude boter of margarine
11/2 dl rode port
1 eetlepel balsamicoazijn azijn
2 eetlepels groene peperkorrels
1/2 zakje waterkers of iets anders als bedje
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

1: Vel van de eendenborst met een scherp mes in ruipatroon inkruisen.
eendenborst bestrooien met zout, peper en tijm.
In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten.
Filets op velkant ca. 5 minuten bakken, keren en aan andere kant ca. 1 minuut dicht schroeien. Filets uit de pan nemen.

Bereidingswijze

2: Ca. 3 eetlepels bakvet achterhouden, rest weggooien (of aardappeltjes in bakken!). Port en azijn bij in pan achtergebleven balkvet schenken en aan de kook brengen. Port in ca. 2 minuten op middelhoog vuur iets laten inkoken, af en toe roeren.
Eendenborstfilets ca. 3 minuten aan beide anten in saus verwarmen, Uit pan nemen en op plank leggen.

Serveertip


3: Groene peperkorrels door de saus roeren. Pan van het vuur nemen en de rest van de boter in kleine stukje erdoor kloppen )(erg lekker!)
Eendenborstfilets in dunne plakjes snijden, waterkers over 4 boden verdelen, eendenborst erop leggen. Saus erover schenken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten