Frietje stoofvlees

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kg stoofvlees
1 flesje bruin bier of bruin abdijbier
3 sneden brood met mosterd
200 g boter
100 g bloem
1 kopje water
pepet
zout nootmuskaat
friet
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Boter bruinen
Vlees goed aankleuren.
Kruiden aantoevoegen.
Kopje water & bier.
2 uur zachtjes laten stoven met deksel op de pot.
Boterhammen toevoegen.
Binden met gebroken bloem
Nog een half uurtje laten doorpruttelen om de bloemsmaak weg te krijgen.
Je kan er eventueel ook gedroogde pruimpjes aan toevoegen.
Dezelfde bereiding is ook van toepassing met konijn.
Als je het klaarmaakt de dag ervoor is het nog lekkerder!!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lekkerkoken1 avatar
lekkerkoken1

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten