Friese mosselsoep

  • Nederlands, Soep
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
1.5 kg verse mosselen
300 gr bloemig kokende aardappelen
1/2 liter water
75 gram knolselderie
125 gr wortelen
4 sjalotjes
20 gr roomboter
1/2 liter droge witte wijn
2 eierdooiers
1/8 liter room
zout
versgemalen witte peper
gemalen saffraan
nootmuskaat
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd ze in dobbelsteentjes en kook ze gaar. Maak de selderie en de wortelen schoon. Snijd de selderie in dobbelsteentjes en de wortelen in schijfjes. Snijd de sjalotjes in ringen en houd de bieslookachtige bladeren achter.
Fruit de groenten in de roomboter tot ze glazig zijn.
Doe de mosselen in een pan, voeg de wijn erbij en laat het geheel 10 tot 15 minuten koken.
Pureer ondertussen de aardappelen met het kooknat en bind met de 2 eierdooiers.
Klop de slagroom halfvast.
Snijd het groen van de sjalotjes in ringetjes.
Neem de mosselen uit de schelpen en meng ze met het kooknat onder de aardappelpuree.
Breng de soep met zout, peper, saffraan en nootmuskaat op smaak.
Roer de room in de soep en garneer met het groen van de sjalotjes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lekkerkoken1 avatar
lekkerkoken1

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten