1. Home
  2. Recepten
  3. Argentijnse keuken
  4. Argentijnse Spareribs

Argentijnse Spareribs

  • Argentijns,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-06-2003

Ingrediënten 4 personen


- 1800 gram spareribs (ongemarineerd)
- 4 dl olie
- 1 teentje knoflook
- sap van 1/2 citroen
- sap van 1 sinaasappel
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 snufje zout
- keukenpapier



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook op heel laag vuur het vlees ca. 10 minuten in water met een scheutje olie.

Bereidingswijze

Maak intussen de marinade: Pel de knoflook en pers het uit. Roer de olie met het citroensap, sinaasappelsap, de honing, oregano en komijn en de knoflook in een kommetje door elkaar.
Dep het vlees goed droog met keukenpapier. Leg de spareribs in de marinade in een grote schaal en marineer het ca. 1 uur.
Verhit de barbecue of grill van de oven. Bestrooi het vlees met zout en rooster de spareribs ca. 10 minuten, bestrijk het eventueel tijdens het roosteren met marinade.

Serveertip

Als je het vlees voorkookt, is het al bijna gaar. Zo ben je sneller klaar met roosteren en voorkom je dat de buitenkant van het vlees verbrandt en de binnenkant niet gaar is. Het roosteren is eigenlijk voor een lekker krokant korstje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn123


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn123
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top