Rosti

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Rosti

    Rosti

    Rosti

Deze gebakken aardappelkoek is op smaak gebracht met uitjes en knoflook. Blijft iedere keer weer terug komen in je menu.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gram aardappelen
2 uitjes
1 teentje knoflook
peper en zout
boter
Parmezaanse kaas, geraspt
Jonge kaas, geraspt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de aardappelen in de schil 20 minuten koken, tot ze gaar zijn. Laat de aardappelen afkoelen, schil ze en haal ze langs een grove rasp
Snipper de uitjes en het teentje knoflook en doe dit bij de geraspte aardappelen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Smelt de boter en bak het aardappelmengsel een beetje rondom.
Vorm er dan een ronde koek van en voeg de Parmezaanse en jonge kaas toe.
Draai het vuur zacht, leg de deksel op de pan en zorg dat er in ongeveer 15 minuten een korstje aan de onderkant van de Rosti komt.

Serveertip

Heerlijk bij Italiaanse snijbonen en polpette (Italiaanse gehaktballetjes, recept staat op mijn pagina).

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

shell_seeker avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten