
500 gram aardappelen
2 uitjes
1 teentje knoflook
peper en zout
boter
Parmezaanse kaas, geraspt
Jonge kaas, geraspt
Deze gebakken aardappelkoek is op smaak gebracht met uitjes en knoflook. Blijft iedere keer weer terug komen in je menu.
Laat de aardappelen in de schil 20 minuten koken, tot ze gaar zijn. Laat de aardappelen afkoelen, schil ze en haal ze langs een grove rasp
Snipper de uitjes en het teentje knoflook en doe dit bij de geraspte aardappelen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Smelt de boter en bak het aardappelmengsel een beetje rondom.
Vorm er dan een ronde koek van en voeg de Parmezaanse en jonge kaas toe.
Draai het vuur zacht, leg de deksel op de pan en zorg dat er in ongeveer 15 minuten een korstje aan de onderkant van de Rosti komt.
Heerlijk bij Italiaanse snijbonen en polpette (Italiaanse gehaktballetjes, recept staat op mijn pagina).
TonyNobo 15-10-2020
Dank je wel, ik ga het volgens dit recept maken.