1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Rosti
  5. Rosti

Rosti

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-06-2003

Ingrediënten 2 personen


500 gram aardappelen
2 uitjes
1 teentje knoflook
peper en zout
boter
Parmezaanse kaas, geraspt
Jonge kaas, geraspt



Rosti
Rosti

Deze gebakken aardappelkoek is op smaak gebracht met uitjes en knoflook. Blijft iedere keer weer terug komen in je menu.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de aardappelen in de schil 20 minuten koken, tot ze gaar zijn. Laat de aardappelen afkoelen, schil ze en haal ze langs een grove rasp
Snipper de uitjes en het teentje knoflook en doe dit bij de geraspte aardappelen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Smelt de boter en bak het aardappelmengsel een beetje rondom.
Vorm er dan een ronde koek van en voeg de Parmezaanse en jonge kaas toe.
Draai het vuur zacht, leg de deksel op de pan en zorg dat er in ongeveer 15 minuten een korstje aan de onderkant van de Rosti komt.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Heerlijk bij Italiaanse snijbonen en polpette (Italiaanse gehaktballetjes, recept staat op mijn pagina).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top