1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kreeftcocktail

Kreeftcocktail

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-06-2003

Ingrediënten 4 personen


-1 blikje kreeft (140 g)
-2 eetlepels citroensap
-100 g diepvries doperwtjes
-1 krop sla
VERDER:
-4 eetlepels slagroom
-4 eetlepels mayonaise
-2 th lepels cognac
-3 th lepels tomatenketchup
-1 th lepel gemalen mierikwortel (uit potje)
-zout, witte peper, paprikapoeder
-3 druppels tabasco
-petreselie



Een befaamd en eenvoudig voorgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-het kreeftenvlees uitpluizen en kraakbeen verwijderen, en het vlees klein snijden
-in een kom bedruppelen met citroensap
-verscheur de slabladeren in kleine stukjes

Bereidingswijze

-klop de slagroom licht op en meng met de mayonaise, cognac, ketchup en mierikwortel
-met iets zout, wat meer peper, paprikapoeder, tabasco op smaak brengen
-meng de fijngehakte peterselie en de erwtjes (die hooguit nauwelijks gaar moeten zijn), door de saus

Serveertip

In 4 glazen de sla verdelen als bedje voor de kreeft en daarover de saus gieten
**geef er toost bij met boter



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top