Marrokaanse kip met abrikozen-dadelsaus
- Marokkaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Lekker, kruidig, mysterieus en niet moeilijk te maken....
Ingrediënten 2 personen
Voor de marinade:* 2 theelepels paprikapoeder
* 1 theelepel kaneelpoeder
* 1/2 theelepel gemalen komijn
* 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
Voor de saus:
* 1 gesnipperde ui
* 1 uitgeperste teen knoflook
* 100 gram gewelde gedroogde abrikozen
* 2 dl sinaasappelsap
* 2 eetlepels fijngehakte munt
* 100 gram dadels in stukjes (zonder pit)
En verder:
* 350 gr. kipfilet
* olijfolie
Benodigdheden
Pannen en een staafmixerBereidingswijze
* Meng paprikapoeder, kaneel, komijn en peper
* Snijd de kipfilet in reepjes
* Wrijf de kip in met het kruidenmengsel en laat 10 minuten intrekken
* Verhit ondertussen olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook
* Voeg abrikozen, dadels en sinaasappelsap toe en laat het geheel op zacht vuur ? 10 minuten pruttelen tot een dikke rulle saus ontstaat
* Voeg naar smaak zout en peper toe
* Pureer het mengsel met een staafmixer zodat een gladde saus ontstaat
* Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de kip mooi bruin
* Leg de kipreepjes op een bord, verdeel de saus en strooi de munt erover
Serveertip
Te serveren met witte rijst of couscous