Marrokaanse kip met abrikozen-dadelsaus

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Lekker, kruidig, mysterieus en niet moeilijk te maken....

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Voor de marinade:
* 2 theelepels paprikapoeder
* 1 theelepel kaneelpoeder
* 1/2 theelepel gemalen komijn
* 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper

Voor de saus:
* 1 gesnipperde ui
* 1 uitgeperste teen knoflook
* 100 gram gewelde gedroogde abrikozen
* 2 dl sinaasappelsap
* 2 eetlepels fijngehakte munt
* 100 gram dadels in stukjes (zonder pit)

En verder:
* 350 gr. kipfilet
* olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pannen en een staafmixer

Bereidingswijze

* Meng paprikapoeder, kaneel, komijn en peper
* Snijd de kipfilet in reepjes
* Wrijf de kip in met het kruidenmengsel en laat 10 minuten intrekken
* Verhit ondertussen olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook
* Voeg abrikozen, dadels en sinaasappelsap toe en laat het geheel op zacht vuur ? 10 minuten pruttelen tot een dikke rulle saus ontstaat
* Voeg naar smaak zout en peper toe
* Pureer het mengsel met een staafmixer zodat een gladde saus ontstaat
* Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de kip mooi bruin
* Leg de kipreepjes op een bord, verdeel de saus en strooi de munt erover

Serveertip

Te serveren met witte rijst of couscous

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

batanwaru avatar
batanwaru

Doorsturen

Home Recepten