1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. varkensvlees met kerriesaus en doperwten

varkensvlees met kerriesaus en doperwten

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-05-2003

Ingrediënten 4 personen


400-500 gram hamlappen, 1 ui, boter, 1 eetl. kerriepoeder, 1 pak krielaardappeltjes (750 gr.), 1 (klein) blikje doperwten, 1 a 2 bouillonblokjes (kruiden), 1 blikje ananasstukjes (140 gr.), 1 zakje kerriesaus, 4 eetl. zilveruitjes, 1/2 dl. koffieroom



Een heerlijk eenpansgerecht; ideaal voor op de camping

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de hamlappen in blokjes, pel en snipper de ui.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een ruime pan. Fruit de ui in 2 min. gaar en voeg de kerriepoeder toe. Voeg het vlees toe en bak dit in 5 min. bruin. Voeg de krielaard., de doperwten (kan ook vervangen worden door bonen), en het bouillontablet toe. Het geheel in 10 min. laten gaarstomen met het deksel op de pan. Af en toe omscheppen. Boven een maatbeker de ananas afgieten. Het sap met water aanvullen tot de gewenste hoeveelheid (zie gebruiksaanwijziging pakje). Met een garde de kerriesauspoeder erdoor kloppen. Dit mengsel al roerende bij het vlees toevoegen. Ananas, zilveruitjes en room erdoor scheppen en in ca. 3 minuten verwarmen tot de saus mooi gebonden is.

Serveertip

Evt. serveren met een gemengde salade



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisu


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisu
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top