1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Crescendo van jonge duif en hopscheuten

Crescendo van jonge duif en hopscheuten

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 29-05-2003

Ingrediënten 4 personen


4 duifjes
200 g hopscheuten
4 plakken ganzenlever
3 dl wijn (rood)
1.5 dl bruine fond
50 g boter (roomboter)
1 wortel
1 ui
1 stengel groene selderij
1 takje peterselie
50 g boter (bakboter)
peper
zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De jonge duifjes gedurende 10 minuten bakken in een warme oven.

Ondertussen de rode wijn met de groenten laten inkoken tot op een derde. Alles door een chinois steken, de bruine fond toevoegen en opnieuw laten inkoken.

De hopscheuten in 4 minuten beetgaar koken in lichtjes gezouten water. Warm houden in een klein vergietje boven de waterdamp.

De saus opwerken met ijskoude botervlokjes en verder op smaak brengen met peper en zout.

De duifjes versnijden en de in plakjes gesneden ganzenlever zonder vet bakken.

Op verwarmde borden schikken en onmiddellijk serveren.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top